Tartini Competition

Žirija tekmovanja Tartini 2024
 

Žirija za violino


  Žiga Brank (SLO)

Žiga Brank (SLO) Žiga Brank je eden vidnejših slovenskih violinistov in pedagogov. V njegovi igri so številni kritiki izpostavili rafiniran ton širokega spektra, tehnično briljanco in virtuozno razvnetost. Poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, tudi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Redno vodi tudi seminarje in tečaje. Trenutno pripravlja izid dveh zgoščenk pri založbi ZKP Slovenija. Prva zgoščenka bo vsebovala Beethovnov violinski koncert in 2 romanci (z orkestrom RTV Slovenija pod taktirko S. Kulenovića), na drugi zgoščenki pa bo izdan celoten opus sonat za violino in klavir Johannesa Brahmsa (s pianistom Rokom Palčičem). Njegove druge izdaje vključujejo celotni cikel solo sonat Eugena Ysaye-ja in opus 24 capriccev Niccoloja Paganinija. Med pomembnejšimi nastopi z orkestri velja omeniti koncert v sklopu Festivala Ljubljana, prvo izvedbo violinskega koncerta L. M. Škerjanca z orkestrom RTV Slovenija v Veliki dvorani Slovenske Filharomonije z dirigentom Simonom Krečičem. Kot solist je nastopil tudi s Sarajevsko Filharmonijo, Slovaškim državnim orkestrom, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije. Med komornimi projekti v zadnjem času so najbolj opazni recitali s pianistom Petrom Milićem (Festival Maribor, gostovanja v Gradcu, abonma Kulturnega doma Nova Gorica), nastopi v okviru projekta Glasbeni svet Sherlocka Holmesa (Festival Radovljica, Festival Maribor, letni abonma Tolmin, cikel »Akustika« ljubljanske Drame, Narodni dom Maribor in sodelovanje s violončelistom Milanom Hudnikom (mednarodni festival Tartini v Piranu, mladinski cikel Narodnega doma Maribor). Žiga Brank igra na instrument C. F. Landolfi, izdelanega leta 1750 v Milanu na katerega je igral eden najpomembnejših slovenskih violinistov Dejan Bravničar med leti 1957 - 2018.


  Fabrizio Ficiur (I)

Fabrizio Ficiur (I)Fabrizio Ficiur rojen v Trstu je študiral in diplomiral iz violine in tolkal v domačem kraju. Leta 1991 je diplomiral iz orkestrskega dirigiranja pri bolgarskem maestru Ludmillu Descevu. Istega leta je ustanovil komorni orkester Camerata Strumentale Italiana, katerega tudi vodi in s katerim je, z izbiro tipičnega repertoarja glasbe 20. stoletja, dosegal uspehe v Italiji in tujini. V letih 1991 in 1992 je obiskoval specializacijo iz orkestrskega dirigiranja na Državnem konservatoriju Rimski-Korsakov v Sankt Peterburgu pod mentorstvom maestra Mihaila Georgijeviča Kukuškina in Ilije Musina, z diplomo prejel še posebno priznanje za interpretacijo skladb italijanske simfonične glasbe 20. stoletja. Dirigiral je v Italiji, Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, ZDA, Španiji, Franciji, Madžarski, Srbiji. Od leta 1992 do 2005 je bil direktor Komornega orkestra Opere Giuseppe Verdi v Trstu. S komornim orkestrom Camerata Strumentale Italiana je sodeloval na Mittelfestu v Čedadu, na Festivalu Internacional de Música y Arte v Palmi de Mallorci in bil povabljen v Budimpešto kot predstavnik Italije.
Povabili so ga tudi na oder Komornega orkestra iz San Francisca in Fairfield Con-cert Orchestra v ZDA ter Wiener Sinfonietta v Avstriji. Kot večletni gost milanskega gledališča Teatro Dal Verme je dirigiral Lombardijskemu regionalnemu orkestru in Guidu Cantelliju s solisti Scale ter orkestru Bruno Maderna v Ravenni, kjer je dirigiral umetnikoma svetovnega slovesa Davida Garreta in Stephan Milenkovich. V Operi v Trstu je režiral L'Histoire du Soldat Stravinskega, glasbeno pravljico Peter in volk Prokofjeva; gostoval v gledališču Golden Gate Theatre v San Franciscu je režiral I Pagliacci Leoncavalla. Na turneji po Mehiki je vodil Beograjski godalni orkester. Gostovali so na odru kubanskega Orquesta Sinfónica Nacional, kamor je bil večkrat povabljen. Kot vodja italijanske Camerate Strumentale od leta 2013 redno gostuje v Estoniji, Litvi, Latviji, Rusiji, Belorusiji in Ukrajini. Nedavno je izpeljal dolgo turnejo po vzhodni Evropi in Španiji, kjer je dirigiral Sinfónica Municipal de Sevilla, Municipal de Badajoz in Social Musik Orquesta de Valencia. Snemal je za HMS – Francija, RTV–Slovenija in SONY – Avstrija.  Sonja Horvat (SLO)

Sonja Horvat (SLO)Sonja Horvat je rojena v Kopru. Violino je študirala na Glasbeni akademiji v Ljubljani pri prof. V. Meljnikovu, kjer je tudi diplomirala. Od nekdaj si je želela poučevati mlajše otroke, zato se je leta 2005 vpisala na Akademijo Suzuki Talent center Torino, kjer je leta 2007 uspešno diplomirala pri priznani prof. L. Mosca in kot prva v Sloveniji pridobila licenco za poučevanje predšolskih otrok po tej metodi. Leta 1994 je pričela poučevati na Glasbeni šoli Koper – podružnica Izola, od leta 2008 pa poučuje tudi na umetniški gimnaziji v Kopru. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih violine ter seminarjih pri priznanih profesorjih (prof. C. Hutcap, prof. I. Ozim, prof. S. Milenkovich, prof. A. Sešek, prof. G. Košuta, prof. L. Sorokow). Njeni učenci se redno udeležujejo državnih ter mednarodnih tekmovanj, na katerih so do sedaj dosegli izjemne rezultate, veliko prvih mest ter absolutnih nagrad. Za nadaljnje glasbeno izobraževanje doma (Akademija za glasbo Ljubljana) in v tujini (Kunstuniversität Graz, Royal College of music London) je do sedaj pripravila 15 učencev oz. dijakov. Pod njenim mentorstvom so bili dijaki sprejeti za člane uglednih orkestrov (Royal Concertgebouw Orchestra, Verbier Jugendorchester, Jugendorchester Alpen Adria) in nastopili na  velikih odrih v Italiji, na Nizozemskem, v Nemčiji, Avstriji, Belgiji, Veliki Britanij. Veliko njenih učencev je do sedaj prejelo zlati violinski ključ, najvišje priznanje Glasbene šole Koper. Sonja Horvat že vrsto let vodi ter organizira strokovna izobraževanja ter delavnice za mlade violiniste. Od leta 2005 do leta 2015 je bila umetniška vodja mednarodne poletne šole Godalko, kjer je sodelovala s priznanimi violinisti in v svet glasbe vpeljala veliko mladih glasbenikov.


  Helen Kriegl (A)

Helen Kriegl (A)Helen Kriegl se je rodila v glavnem mestu okrožja Deutschlandsberg na avstrijskem Štajerskem, blizu meje s Slovenijo. Študirala je v Oberschütznu (Gradiščanska), Gradcu in na Dunaju. Študij je zaključila s pedagoško kvalifikacijo, koncertno diplomo in dopolnilnim študijem za magisterij. Med študijem se je Helen Kriegl udeležila številnih komornih in mojstrskih tečajev. V desetletjih orkestrske dejavnosti je pridobivala dragocene izkušnje v simfoničnem orkestru v Gradcu, predvsem pa kot stalna začasna asistentka v Filharmoničnem orkestru v Gradcu (Opera v Gradcu). Številni nastopi v različnih ansamblih in komornih sestavih, kot je Alea Quartet, so razširili obseg njenega dela. Od jeseni 1992 vodi Helen Kriegl svoj razred violine na konservatoriju Johann Joseph Fux v Gradcu. Od šolskega leta 2015 je tudi vodja godalnega oddelka. Številni njeni učenci so prejeli nagrade na tekmovanjih Prima la musica – avstrijsko nacionalno tekmovanje  in na tekmovanju Ars Nova v Trstu. 

  Žirija za klavir


  Sijavush Gadjiev (ITA, RUS)

Sijavush Gadjiev (ITA, RUS) Pianist Siavush Gadjiev je svoje glasbeno izobraževanje zaključil na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi kot študent slavnih učiteljev, kot sta Bella Davidovich in Boris Zemliansky. Na Moskovskem konservatoriju je pridobil tudi diplomo magistra glasbe (»tečaj interpretacije«) in bil povabljen k poučevanju na prestižni Centralni posebni glasbeni šoli Moskovskega konservatorija, ki je namenjena izobraževanju glasbeno najbolj nadarjenih učencev nekdanje Sovjetske zveze ter Japonske, Madžarske, Jugoslavije, Romunije, Koreje, ZDA. Poučeval je veliko zelo nadarjenih učencev, med katerimi so bili zmagovalci tekmovanja Čajkovski, Axa Dublin, Schumann, Casagrande in drugih tekmovanj. Gadjiev razvija izobraževalno dejavnost z mojstrskimi tečaji, seminarji in tematskimi predavanji-koncerti v Rusiji, Sloveniji, Hrvaški, Nemčiji, Italiji, s posebnim poudarkom na interpretaciji Mozarta, Beethovna, Rahmaninova in Prokofjeva. Vodi tudi posebne seminarje za bodoče pedagoge. Siavush Gadjiev je imel recitale v številnih mestih nekdanje Sovjetske zveze, Nemčiji, Sloveniji, Hrvaški, Jugoslaviji, Italiji in ZDA. Nastopal je tudi z velikimi orkestri in v komornih zasedbah z uglednimi evropskimi glasbeniki. Je član “Ljubljanskega klavirskega tria”. Bil je član žirij številnih mednarodnih klavirskih tekmovanj, med njimi: “Ferenc Liszt” v Budimpešti, “Hummel” v Bratislavi, “Città di Cantù” in mnogih drugih. Siavush Gadjiev je imel veliko mojstrskih tečajev in jih vodi po vsej Italiji, Sloveniji, Nemčiji in ZDA. Živi v Italiji in poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (Slovenija) in v Gorici, v zasebni šoli za mlade talente, v kateri ima veliko študentov iz različnih koncev Italije in Slovenije. Trenutno vodi tudi mojstrske tečaje in predavanja za magistrske študente na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu. Gadjiev je umetniški vodja mednarodnega klavirskega tekmovanja Giuliano Pecar in poletnega festivala Estate di Gorizia. Je prejemnik slovenske nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo, ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju, pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja.


  Irina Vaterl (A)

Irina Vaterl (A) V Avstriji rojena pianistka Irina Vaterl je diplomirala na Univerzi za glasbo in Uprizoritvene umetnosti v Gradcu, kjer je študirala pod vodstvom Lioudmile in Aleksandra Satz ter z Milano Chernyavsko. Magistrski študij je končala junija 2017 z najvišjo oceno. Za tem je naredila še umetniško diplomo na Royal College of Music pri Vanessi Latarche in Dmitriju Aleksejevu, kjer je bila je štipendistka Williama Mealingsa in finančno  podprta z nagrado Georgea Thorntona. Zaključila je tudi magistrski študij klavirja pedagoške smeri na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti na Dunaju. Med študijem na mednarodni Musicacademy v Lihtenštajnu je bila dobitnica štipendije Martha Debelli - Graz , ter bila prejemnica štipendije Hildegard Maschmann Stiftung Austria. Za izjemno diplomsko delo o francoski skladateljici Louise Farrenc je prejela je nagrado Gender Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, decembra 2017, pa je bila izbrana za zmagovalko Würdigungspreis univerze nagrado za odličnost, ki jo prejmejo najboljši diplomanti. Je dobitnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih klavirskih tekmovanjih v Avstriji, Italiji, na Češkem, v Španiji, Srbiji, na Hrvaškem, Norveškem, Švedskem in v Franciji. Nastopa kot solistka in v različnih komornih skupinah na avstrijskih in mednarodnih glasbenih festivalih, kot so: Nei suoni dei luoghi (Italija), Festival Internacional de Música de Cámara Joaquín Turina a Sevilla (Španija), Piano Festival Saint Savin (Francija), Next Generation Bad Ragaz (Švica), International Piano Festival Treviso (Italija), Steirisches Kammermusikfestival, Deutschlandsberger Klavierfrühling, Eggenberger Schlosskonzerte, Arsonore (Avstrija). V zadnjem obdobju je kot solistka sodelovala z različnimi orkestri, kot so orkestri: I Virtuosi Italiani, Orchestra di Padova e del Veneto in Sinfonietta dell´ arte. Irina Vaterl je učiteljica klavirja na Univerzi za glasbo v Gradcu in na Johann  Joseph Fux Konservatorium Graz, kjer je tudi vodja klavirskega oddelka. Redno jo vabijo na mednarodne mojstrske tečaje v Avstriji, Italiji in Šanghaju ter k sodelovanju v žirije nacionalnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj.


  Dragomir Bratić (SRB)

Dragomir Bratić (SRB) Dragomir Bratić je diplomiral na oddelku za klavir v razredu prof. Ninoslava Živkovića in magistriral na oddelku za komorno glasbo, smer klavirski duo v razredu prof. Zorice Ćetković na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu – FMU. Dodatno se je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih profesorjev Arba Valdme, Igorja Lazka, Pavla Nersesjana in Natalije Trul. Trenutno poučuje na glasbeni šoli  Davorin Jenko v Beogradu. Od leta 2005 je član Združenja glasbenih umetnikov Srbije. V obdobju med letom 2011 in 2020 je bil direktor Republiškega tekmovanja glasbenih in baletnih šol Srbije in od leta 2015 predsednik klavirske sekcije Beograda. Kot predavatelj na seminarjih je dejaven v mnogih evropskih državahkot so: Srbija, Bosna in Hercegovina, Slovenija, Hrvaška, Italija, Poljska, Češka, Madžarska, Velika Britanija in Rusija. Njegov pristop pri  delu z otroki, ga uvršča med talentirane klavirske pedagoge. Je dobitnik številnih priznanj za svoje pedagoško delo v Srbiji in tujini. Je tudi avtor številnih predavanj, ki dajejo poudarek individualnemu pristopu pri reševanju problemov izvajalske prakse.  Njegovi učenici so igrali v najprestižnejših dvoranah v Srbiji, kot tudi v najbolj znanih koncertnih dvoranah v tujini: Carnegie Hall v New Yorku, Muzikverein na Dunaju, v Hamburgu, Drezdnu, Tbilisiju, Pragi, Bologni, Stockholmu, Moskvi in drugje... Učenci prof. Bratića so prejeli čez 720 prvih in posebnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji, na Češkem, Slovaškem, Poljskem, Madžarskem, na Švedskem, v Franciji, v Gruziji, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Avstriji, Nemčiji, Rusiji, ter v Ameriki. Velikokrat je član žirij, in sicer na skoraj vseh domačih tekmovanjih, ter na številnih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji, Franciji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Gruziji, Avstriji, Nemčiji, Rusiji, na Poljskem, na Madžarskem in v Rusiji. Intenzivno koncertira v klavirskem duu z Marijo Gođevac s katero sta prejela prve nagrade na tekmovanjih na Dunaju, v Budimpešti in v Moskvi. Je uradni sodelavec – klavirski spremljevalec otroškega zbora Kolibri, RTV Srbije. Na povabilo Ministrstva za izobraževanje ter Zavoda za šolstvo,je sodeloval pri izdelavi novih učnih načrtov za klavir na nižjih in srednjih glasbenih šolah. Je avtor učbenika Glasbena kultura za prvi razred osnovne šole, v izdaji BIGZ-a. Od leta 2018 je  član sektorskega oddelka za umetnost in humanistične vede pri Agenciji za nacionalne kvalifikacije v Srbiji. Založniška hiša KLET ga je uvrstila na seznam 1000 najuspešnejših srbskih ustvarjalcev na področju preduniverzitetne izobrazbe.


  Istvàn Szèkely (ESP, H)

Istvàn Szèkely (ESP, H) Istvàn I. Szèkely je profesor na Konservatoriju Katarina Gurska v Madridu in Centru za mlade talente Franz Liszt v La Nuciji v Španiji. Izobraževal se je na raznih evropskih ustanovah kot so Royal Konservatorij v Bruslju, Akademija Rubin v Jeruzalemu, Inštitut Kodály v Kecskemétu, Konservatorij za glasbo v Subotici in na Glasbeni šoli v Somborju. njegovi mentorji so bili Aleksandar Madžar, Daniel Blumenthal, Orsolya Szabó, Benjamin Oren, Michael Boguslavski, Mátyás Molcer, Valéria Utasi, Milica Dunđerov. Je koncertni pianist in mednarodno priznan učitelj. Večkrat je povabljen kot predavatelj na Filozofsko fakulteto Bartók Béla v Szegedu, na konservatorij Ádám Jenő v Budimpešti, Kunstuniversität v Gradcu, na Univerzo Gustava Mahlerja v Celovcu (Avstrija), na Konservatorij Tel Aviv ter na Konservatorij Hassadna v Jeruzalemu. Predaval je tudi na konferenci »Svetovni učitelji v Novem Sadu, na Konservatoriju Katarina Gurska v Madridu, na Forumu Musikae v Madridu, na mednarodnem klavirskem festivalu UIS v Bucaramangi, v Manizalesu v Kolumbiji, na glasbenih šolah v Apatinu, Somborju, Senti, Bački Topoli ter na Konservatoriju Alicante v Španiji. Je pogost član žirij mednarodnih tekmovanj kot so Franz Liszt v Rimu, tekmovanje Giulio Rospigliosi v Italiji, Takács tekmovanje v Oberschütznu, Bartók Béla v avstrijskem Gradcu, Mednarodno klavirsko tekmovanje Scherzo v Tel Avivu, Državno tekmovanje Izraela l. Ashdod, Mednarodno klavirsko tekmovanje Orbetello, Bucaramanga v Kolumbiji, IMFV v Valenciji, Mednarodno tekmovanje Ibiza in Mednarodno tekmovanje Villa de Xabia v Španiji. Je dobitnik številnih nagrad na Državnih in Mednarodnih tekmovanjih. Od 15. leta koncertira v Evropi, Združenih državah, Južni Ameriki in Aziji, kjer je igral z različnimi simfoničnimi orkestri. Z recitali se je predstavil na Göteborškem klavirskem festivalu na Švedskem, s koncerti v okviru Klavirskih festivalov na otoku Reunión, na Lisztovem inštitutu v Zagrebu in v Ljubljani, na Collegium Hungaricum v Beogradu, na Madžarski akademiji v Rimu, na Mednarodnem klavirskem festivalu v Bucaramangi, Mednarodnem klavirskem festivalu v Barrancabermeja ter v ciklu »Mednarodna sezona v Manizalesu  v Kolumbiji.
István Székely je ustanovitelj in umetniški vodja tekmovanja Franz Liszt Center, tekmovanja Great Piano Masters, mednarodnega klavirskega festivala Denia in Mednarodnega klavirskega tekmovanja Alicante.

 

   Žirija za komorne skupine z godali ali komorne skupine z godali in klavirjem  


  Žiga Brank (SLO)

Žiga Brank (SLO) Žiga Brank je eden vidnejših slovenskih violinistov in pedagogov. V njegovi igri so številni kritiki izpostavili rafiniran ton širokega spektra, tehnično briljanco in virtuozno razvnetost. Poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, tudi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Redno vodi tudi seminarje in tečaje. Trenutno pripravlja izid dveh zgoščenk pri založbi ZKP Slovenija. Prva zgoščenka bo vsebovala Beethovnov violinski koncert in 2 romanci (z orkestrom RTV Slovenija pod taktirko S. Kulenovića), na drugi zgoščenki pa bo izdan celoten opus sonat za violino in klavir Johannesa Brahmsa (s pianistom Rokom Palčičem). Njegove druge izdaje vključujejo celotni cikel solo sonat Eugena Ysaye-ja in opus 24 capriccev Niccoloja Paganinija. Med pomembnejšimi nastopi z orkestri velja omeniti koncert v sklopu Festivala Ljubljana, prvo izvedbo violinskega koncerta L. M. Škerjanca z orkestrom RTV Slovenija v Veliki dvorani Slovenske Filharomonije z dirigentom Simonom Krečičem. Kot solist je nastopil tudi s Sarajevsko Filharmonijo, Slovaškim državnim orkestrom, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije. Med komornimi projekti v zadnjem času so najbolj opazni recitali s pianistom Petrom Milićem (Festival Maribor, gostovanja v Gradcu, abonma Kulturnega doma Nova Gorica), nastopi v okviru projekta Glasbeni svet Sherlocka Holmesa (Festival Radovljica, Festival Maribor, letni abonma Tolmin, cikel »Akustika« ljubljanske Drame, Narodni dom Maribor in sodelovanje s violončelistom Milanom Hudnikom (mednarodni festival Tartini v Piranu, mladinski cikel Narodnega doma Maribor). Žiga Brank igra na instrument C. F. Landolfi, izdelanega leta 1750 v Milanu na katerega je igral eden najpomembnejših slovenskih violinistov Dejan Bravničar med leti 1957 - 2018.


  Helen Kriegl (A) 
Helen Kriegl (A) Helen Kriegl se je rodila v glavnem mestu okrožja Deutschlandsberg na avstrijskem Štajerskem, blizu meje s Slovenijo. Študirala je v Oberschütznu (Gradiščanska), Gradcu in na Dunaju. Študij je zaključila s pedagoško kvalifikacijo, koncertno diplomo in dopolnilnim študijem za magisterij. Med študijem se je Helen Kriegl udeležila številnih komornih in mojstrskih tečajev. V desetletjih orkestrske dejavnosti je pridobivala dragocene izkušnje v simfoničnem orkestru v Gradcu, predvsem pa kot stalna začasna asistentka v Filharmoničnem orkestru v Gradcu (Opera v Gradcu). Številni nastopi v različnih ansamblih in komornih sestavih, kot je Alea Quartet, so razširili obseg njenega dela. Od jeseni 1992 vodi Helen Kriegl svoj razred violine na konservatoriju Johann Joseph Fux v Gradcu. Od šolskega leta 2015 je tudi vodja godalnega oddelka. Številni njeni učenci so prejeli nagrade na tekmovanjih Prima la musica – avstrijsko nacionalno tekmovanje  in na tekmovanju Ars Nova v Trstu.
  Martin Sikur (SLO)

Martin Sikur (SLO)Martin Sikur je violončelo študiral pri Cirilu Škerjancu na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri Enricu Bronziju in Giovanniju Gnocchiju na Fondazione Musicale Santa Cecilia v Portogruaru, komorno igro pa pri Chia Chou-u na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Za svoje glasbeno delovanje je prejel več nagrad in priznanj. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih violončela in komorne igre pri priznanih profesorjih (H. E. Deckert, B. Gmelin, W.-S. Yang, M. Ostertag, E. Schoenfeld, T. Brandis, G. Gnocchi). Od leta 2001 do leta 2005 je bil član mladinskega orkestra Gustav Mahler. Kot solist ali komorni glasbenik nastopa doma in v tujini. Igra v Klavirskem triu Ars Musica in Godalnem kvartetu M.ARS. Martin Sikur je član orkestra Slovenske filharmonije.

 

The friendliest music competition in Europe

in the beautiful city of Piran.

 

NosilcA tekmovanja
Punkt Glasbena šola Koper, Gallusova 2, 6000 Koper
Punkt Rotary Klub PortoroŽ, Obala 43, 6320 PortoroŽ

Punkt KontaktI


Pravilnik o zasebnosti / Politika o rabi piškotkov
MEDNARODNO TEKMOVANJE TARTINI / VSE PRAVICE PIRDRŽANE / Splet naredil:  F.KING