Tartini Competition
Do začetka tekmovanja Tartini 2024 še:

 

Violinsko tekmovanje   Klavirsko tekmovanje   Komornes skupine z godali
 


O tekmovanju

Mednarodno tekmovanje Tartini je nastalo z željo po večji prepoznavnosti violinskega virtuoza in skladatelja Giuseppa Tartinija in samega mesta Piran, ki je njegov rojstni kraj. V njegovo počastitev so njegove skladbe del obveznega repertoarja v disciplini violinistov.

Skladbe Bojana Glavine, domačega skladatelja in pianista, pa so obvezni del programa v disciplini klavir. Nenazadnje je večji del svojega skladateljskega opusa namenil prav temu inštrumentu. Bojan Glavina bo na tekmovanju prisluhnil vsem tekmovalcem pianistom ter osebno nagradil najboljše izvedbe njegovih del.

Pomembno vlogo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja imata Občina Piran in Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Piran, ki za izvedbo tekmovanja odstopata svoje prostore, ki sodijo med najlepše dvorane na Obali.

Mednarodno tekmovanje Tartini ima tudi dobrodelno poslanstvo. Ob tej priložnosti se zbirajo sredstva za mlade nadarjene glasbenike, ki so namenjena nakupu novih inštrumentov ali kritju kotizacij za mojstrske tečaje in poletne šole. Za dobrodelno noto tekmovanja in finančno podporo skrbi zvesti partner Rotary klub Portorož.
 


4. Mednarodno Tartinijevo tekmovanje 2024,

mesta Piran za mlade violiniste in pianiste organizirata

Glasbena šola Koper in Rotary klub Portorož.


  Rotary Portorož     
 

The friendliest music competition in Europe

in the beautiful city of Piran.

 

NosilcA tekmovanja
Punkt Glasbena šola Koper, Gallusova 2, 6000 Koper
Punkt Rotary Klub PortoroŽ, Obala 43, 6320 PortoroŽ

Punkt KontaktI


Pravilnik o zasebnosti / Politika o rabi piškotkov
MEDNARODNO TEKMOVANJE TARTINI / VSE PRAVICE PIRDRŽANE / Splet naredil:  F.KING